IMAP بهتر است یا POP؟ برای تنظیم ایمیل از پروتکل IMAP میتونم استفاده کنم یا POP3؟ پروتکلIMAP امکانات بیشتری دارد یا پروتکل POP3 ؟ و هزاران سوالی که امکان دارد در پروسه تنظیم ایمیل برای شما پیش بیاید. انتخاب نوع پروتکل ایمیل بخشی از فرایند تنظیم حساب کاربری ایمیل است که همیشه میتونه یک چالش باشه مخصوصا برای مجموعه های که این سرویس از اهمیت چندانی برایشان برخوردار است. بین این دو پروتکل که امروزه برای دریافت ایمیل مرسوم ترند، تفاوت هایی وجود دارد و هر کدام برای کاربرد خاصی طراحی شده در ادامه به توضیح مختصری از این دو پروتکل دریافت ایمیل می پردایم.
پروتکل IMAP
IMAP مخفف شده عبارت INTERNET MESSAGE ACCESS PROTOCOLمی باشد و این امکان را به شما می دهد که از دستگاه هایی گوناگون به ایمیل های خود دسترسی داشته باشین، این امکان با ذخیره شدن تمامی ایمیل ها بر روی سرور امکان پذیر است و تفاوت بارز آن با pop در همین است و زمانی که به حساب ایمیل خود متصل می شوید و نرم افزار مدیریت ایمیل شما ایمیل های جدید را با به روز رسانی صندق دریافت خودت دریافت میکند و ایمیل های جدید را دانلود می کند.
هر تغییری شما در ایمیل های خود دهید چه پاک کردن ایمیل ها چه فرستادن و ذخیره کردن ایمیل های نوشته شده همگی در سرور ذخیره شده و با همگام سازی دیگر دستگاه ها در هنگام اتصال به اینترنت در دیگر دستگاه ها هم قابل دسترس می باشند. شاید می توان گفت دسترسی پذیری پروتکل IMAP برای بعضی ها ویژگی غیرقابل چشم پوشی است.
POP
POP مخفف شده Post Office Portocol برای Dial Up ساخته شده (یادش بخیر چه صدای دوست داشتنی داشت!) .
در POP ایمیل ها به جای سرور بر روی کامپیوتر ذخیره می شدند و در هنگام دسترسی نداشتن به اینترنت هم قابل خواندن و ویرایش بودند. البته الان با همیشه در دسترس بودن اینترنت دیگر این ویژگی زیاد به چشم نمیاد.
POP در زمانی که ما فقط از یک دستگاه با اینترنت متناوب برای دسترسی به ایمیل هایمان استفاده می کنیم خوب کار میکند. کاری که پروتکل IMAP یعنی همگام سازی اطلاعات با تمامی دستگاه ها انجام می دهد را انجام نمی دهد . درPOP اکثر ایمیل ها بر روی دستگاه کاربر ذخیره میشوند و تنها ایمیل های دریافتی بر روی سرور باقی می مانند که آن هم تنها بعد از مدتی که از قبل تنظیم کردیم که پیش فرض ۲ هفته می باشد بروی دستگاهی که آخرین بار به آن دسترسی داشته دانلود شده و از سرور پاک می شود که این بدین معنی است که از دیگر دستگاه ها هم پاک می شود و در دیگر دستگاه ها دیگر قابل دسترس نیست. این ویژگی برای زمان هایی که ما فضای زیادی بر روی ایمیل سرور خود نداریم مفید است.
اگر pop را با پیش فرض خود تنها بگذاریم با روش پیش فرض خودش پیش می رود در حالی که این امکان وجود دارد که با تنظیم کردن POP3 ( آخرین ورژن با ثبات POP )، این ویژگی محیا می شود که دیتا های ایمیل بر روی سرور ذخیره شوند، این حالت برای ایمیل هایی که های سفارشی شده اند (اعم از ایمیل های نشان شده ایمیل های با برچسب خوانده شده یا نشده) صدق نمیکند و در سرور ذخیره نمی شوند. این تنظیمات منوط بر سیستم کاربر است و برای هر دستگاه باید جداگانه تنظیم شود.
بازنگری از ویژگی های IMAP & POP
POP | IMAP |
---|---|
دسترسی به ایمیل ها در حالت افلاین(ایمیل ها تماما قبلا دانلود شده اند) | دسترسی محدود به ایمیل ها در حالت افلاین( ایمیل هایی که یک یا دو هفته اخیر دانلود شده اند ، فقط متن ان بدون عکس و پیوست ها) |
ایمیل ها پیش فرض بر روی سیستم کاربر ذخیره می شوند | ایمیل ها بر روی سرور ذخیره می شوند |
دسترسی بر روی ایمیل ها در دستگاه مختلف متفاوت است | دسترسی بر روی ایمیل ها در تمامی دستگاه ها یکسان است |
پشتیبانی از SSL / TLS | پشتیبانی از SSL / TLS |
حال به این موضوع می رسیم که کدام پروتکل رو برای تنظیم حساب ایمیل ما مناسب است؟
برای این موضوع از دیدگا های مختلفی به آن نگاه میکنیم.
اگر شما ادم محتاطی هستید:
پیشنهاد اول و آخر ما IMAP است به دلیل اینکه با دستگا های گوناگونی قابل استفاده است در صورت گم کردن دستگاه اصلی هم اطلاعات شما کامل باقی می ماند و همچنین ایمیل های شخصی سازی شما بر روی تمام دیوایس ها قابل استفاده است.
اگر شما از دستگا های مختلفی استفاده می کنید:
در بعضی موارد شما در محل کارتان از کامپیوتر رو میزی استفاده میکنید و همیشه در دسترس شما نمی باشد و ماهیت کار شما به گونه ای است که در مسافرت های کاری یا در ساعات غیر کاری شما نیاز به استفاده از ایمیل خود دارید برای این امر انتخاب شما بایدIMAP باشد.
اگر فضای زیادی بر روی سرور خود ندارید:
در این مورد اگر شما تعاملات زیادی دارین و روزانه حجم ایمیل هایی که دریافت و یا ارسال می کنید زیاد است پس ناچار به سمت استفاده از POP3 سوق داده خواهید شد. در pop به علت آرشیو نشدن ایمیل ها بر روی سرور فضای بیشتر وجود خواهد داشت.
اگر شما از دسته بندی ایمیل به صورت پوشه – پوشه استفاده میکنید:
که اتفاقا کار بسیار خدا پسندانه ای است و شما را در بسیاری موارد کمک خواهد کرد از هر دو پروتکل می توانید استفاده کنید ولی پیشنهاد ماIMAP است. در زیر به شرح این امکان در هر دو پروتکل می پردازیم.
IMAP
IMAP دو حالت گوناگون در این مورد دارد. شخصی و عمومی. پوشه های شخصی تنها در نرم افزار ایمیل (سمت کامپیوتر ما) وجود دارد. در صورتی که پوشه های عمومی در هر دستگاه قابل دسترس است.
POP
POP تمام پوشه ها را در سمت نرم افزار کاربر نگاه می دارد، این بدین معنی است که این پوشه ها بر روی همان دستگاه تنها قابل دسترس هستند.
اگر ارشیو ایمیل های شما از اهمیت به سزایی برخوردار است:
شما نیاز دارید که به صورت ادواری از ایمیل ها بک آپ گرفته و در حافظه ای نگه داری کنید برای این امر پیشنهاد ما IMAP می باشد چون نسخه بک آپ تنها از سرور گرفته خواهد شد و شسته رفته تر است ولی در POP شما باید از هر دستگاه که بر روی آن ایمیلی تنظیم کردین جداگانه بک آپ تهیه کنید که کاری زمان بر و سخت است.
برای تنظیم ایمیل از پروتکل IMAP میتونم استفاده کنم یا POP3؟
اگر بخواهیم جمع بندی داشته باشیم از موارد ذکر شده و تصمیم گیری کنیم برای اینکه از IMAP استفاده کنیم یا POP این تصمیم در وحله نخست منوط بر این می شود که سرور شما چه مقدار فضا در اختیار شما قرار می دهد اگر فضای کافی در اختیار دارید و تهیه نسخه پشتیبان برای شما مهم تلقی می شود از IMAP استفاده کنید ولی اگر فضای زیادی ندارید POP می تواند نیاز شما برآورده کند هر چند که پروسه پشتیبان گیری برای شما سخت می شود.
از نظر راحتی و دسترسی پذیری هم IMAP ویژگیهای بهتری دارد. این موارد بر حسب تجریه های کاری حاصل شده اگر شما هم تجربه های در این ضمینه دارید خوشحال می شویم که آن را با ما به اشتراک بگذارید.